Studiedag Inspiratienamiddag: Lokale eiwitketens – Kikkererwten

De kikkererwtplant met peulen waarin de kikkererwten zitten

Foto's

Falafel kikkererwt slaatje KIKET Hummus kikkererwt KIKET

Sinds 2020 worden er kikkererwten geteeld op Belgische bodem. We lichten je dan ook graag in over het teeltonderzoek en de ontwikkeling van een lokale kikkererwtenketen.

Programma

  • 13u-13u30: ontvangst
  • 13u30-14u: resultaten veldproeven 2021 en 2022 – project KIK-LOVE door Jonas Claeys en Elien De Rooze (Inagro en ILVO)
  • 14u-14u30: kikkererwten in de praktijk - interview met landbouwers Karel Dewaele en Thomas Truyen, Stefaan Deraeve (La vie est belle), Wouter Braet (Braet-De Vos) en Marleen Delanoy (Departement Landbouw en Visserij)
  • 14u30-15u30: workshop rendabiliteit van de kikkererwtenketen door Sophie Waegebaert (Inagro)
  • 15u30-15u45: pauze
  • 15u45-16u45: toekomstperspectieven
    • Veredeling van kikkererwt door Aurélie Tredé (ILVO)
    • KIKET – Is de markt klaar voor een lokale kikkererwt? Door Elena Lievens (Arteveldehogeschool)
    • KIP-EI – Groene kikkererwten uit de serre door Lisa Heyman (PCG)
  • 16u45-17u: slotwoord
  • 17u-18u: netwerkmoment met proevertjesmarkt

Doelpubliek

We nodigen graag geïnteresseerde landbouwers en verwerkers met en zonder kikkererwtenervaring uit op deze interactieve namiddag.