Algemeen ROOF FOOD
Gentse dakmoestuin ROOF FOOD pionier in stadslandbouw, deed beroep op ILVO om hun bedrijfsvoering nog duurzamer te maken.
De omgeving waarin de groenten gekweekt worden verschilt sterk van een gewone akker of serre en de samenstelling van een specifiek dakmoestuin-substraat is dan ook cruciaal om een goede oogst te bekomen. ROOF FOOD streeft naar het sluiten van kringlopen en wil daarom de gebruikte bodemverbeteraars zo goed mogelijk afstemmen op de noden van de groenten geteeld in de dakmoestuin.
ILVO bepaalde de chemische en microbiologische eigenschappen van het substraat van de dakmoestuin en bestudeerde hoe een optimale wortelomgeving voor de groenten kan worden bekomen. Voldoende koolstof in de toplaag van de dakmoestuin behouden bleek één van de grootste uitdagingen, maar ook de zuurtegraad (pH) van het substraat licht laten dalen en organisch materiaal toevoegen dat voldoende minerale stikstof kan leveren, vormden een heuse uitdaging. ILVO deed aanbevelingen hoe dit gerealiseerd kon worden. Dit kan een bron van inspiratie vormen voor andere daklandbouwprojecten.
Interesse in meer info? Lees dan verder op onderstaande links:
Wenst u ook samen te werken met het Living Lab Plant en Bodem?
Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij garanderen dat al uw vragen confidentieel zullen behandeld worden.