Lokale peulvruchten vormen een belangrijk
onderdeel van de eiwittransitie. Wat is de stand van zaken qua beleid, teelt,
verwerking, productie en vermarkting van soja, kikkererwten, gele
erwten, droogbonen en edamame? Hoe kan de toekomst van deze lokale
peulvruchten voor humane voeding eruitzien? En waarom is het belangrijk dat we
hierop inzetten?
De resultaten van onderzoeksprojecten KIKET, PeaPact, KIPEi, LoCoSoy en Een Oesterzwamburger Vol Eiwitten worden samen voorgesteld. Het programma met binnen- en buitenlandse sprekers loodst je doorheen het volledige ketenverhaal van deze gezonde, duurzame en eiwitrijke smaakmakers.
De interactieve studiedag biedt:
Kennisverbreding: verdiep je in een specifiek peulvruchtdomein zoals beleid, teelt, verwerking, productie of vermarkting
Nieuwe inzichten: verkrijg nieuwe inzichten via good practices en overkoepelende conclusies over lokale peulvruchten
Inspiratie: laat je inspireren door (internationale) experten
Netwerkmogelijkheden: ontmoet actoren uit de hele peulvruchtketen