Over Living Lab Plant & Bodem

Het Living Lab Plant & Bodem speelt in op de noden en vragen van de agrovoedingssector en de sierteelt. De focus ligt op het gebruik van duurzame, innovatieve benaderingen en technologieën om de efficiëntie van productiesystemen te optimaliseren en tegelijk de impact op de omgeving te reduceren.

De kerntaken van Living Lab Plant zijn:

Kennis delen: Co-creatie van kennis en gerichte doorstroming van kennis en ervaring op maat van de eindgebruiker

Partner in onderzoek: Partner in onderzoeksprojecten van individuele bedrijven of in consortia binnen de agrovoedingssector en sierteelt

Platform voor open innovatie: Samenwerking tussen actoren uit de agrovoedingssector en sierteelt faciliteren om de “tacit knowledge” die bij alle partijen aanwezig is te gebruiken voor effectieve innovatie

Om deze kerntaken te verwezenlijken, steunt het Living Lab Plant & Bodem op de uitgebreide infrastructuur en multidisciplinaire expertise van ILVO. Benieuwd naar onze expertise? Bekijk dan even dit filmpje of ga naar onze expertise pagina.

Living lab Plant & Bodem wordt ondersteund door twee volledig geaccrediteerde labo's: het Labo voor analyses plant, bodem en substraat en het Diagnosecentrum voor Planten.

Innovatie begint bij u!

Heeft u een vraag, een idee of interesse in een samenwerking met Living Lab Plant & Bodem? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Op maat van uw vraag en confidentieel zoeken we samen naar oplossingen
.

ILVO werkt interdisciplinair en heeft een netwerk van living labs die nauw met elkaar samenwerken. Een probleem of vraag wordt vanuit verschillende hoeken bekeken door ILVO experts in verschillende disciplines. De brede en systematische aanpak en de open cultuur die ILVO typeren, staan hiervoor garant.